متأسفانه، گاهی به دلیل انتخاب نادرست یک جراح بینی، شرایط مطلوب برای انجام جراحی به بهترین شکل پیش نمیروند. در نتیجه، ممکن است از شکل ظاهری بینی خود راضی نشوید و مشکلات تنفسی از عمل اولیه باقی بمانند. جراحی ترمیمی بینی به عنوان یک راه حل ثانویه متمرکز بر ترمیم مشکلات باقیمانده از جراحی اولیه محسوب میشود. ترمیم بینی می تواند از رینوپلاستی اولیه حساس تر باشد. بنابراین باید در انتخاب و تصمیم گیری های خود دقت بیشتری داشته باشید.
انتخاب بهترین زمان برای عمل ترمیمی
موفقیت آمیز نبودن جراحی اولیه احساس ناخوشایندی را در ما ایجاد می کند به همین دلیل میخواهیم هر چه سریع تر با انجام عمل ترمیمی از این نارضایتی خلاص شویم. اما نباید عجله کنید! در همین ابتدا باید به شما بگوییم که 6 ماه تا یکسال برای عمل مجدد بینی باید صبر کنید. لازم است به یاد داشته باشید که بعد از عمل، بینی بسیار حساس و آسیبپذیر خواهد بود و شما تا بهبود کامل باید با دقت از آن مراقبت کنید تا برای جراحی ثانویه آماده باشد. در این بازه زمانی نتیجه اصلی جراحی اولیه به طور کامل مشخص می شود و مشکلات دقیق تر شناسایی می شوند.
تکنیک بیهوشی در جراحی بینی ترمیمی
برای ترمیم کردن بینی با جراحی می توان از دو تکنیک بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی استفاده کرد. هر یک از تکنیک های گفته شده، مزایا و معایب مختص به خود را دارند. جراح برای انجام عمل ثانویه با بررسی شرایط بیمار، می تواند یکی از این دو را انتخاب کند.
بیهوشی موضعی با داروی آرامبخش یکی دیگر از گزینههای معمول بیهوشی است. این نوع بیهوشی به بخش کوچکی از صورت محدود است و با تزریق داروهای بیحسی به بافتهای بینی انجام میشود. سپس داروی آرام بخش درون وریدی برای راحتی بیشتر بیمار حین عمل تزریق می شود.
بیهوشی عمومی یک روش دیگر برای عمل ترمیم بینی است که کل بدن را تحت تأثیر قرار میدهد و باعث میشود شما در حین عمل ترمیم بینی در حالت خواب کامل قرار بگیرید.
دوره نقاهت و مراقبت های بعد از جراحی ترمیمی بینی
بعد از عمل ترمیم بینی، مراقبتهای پس از عمل به عنوان یک فرآیند ضروری برای دستیابی به نتیجه مطلوب در نظر گرفته میشود. لطفاً توجه داشته باشید که دستورالعملهای توصیه شده در این فاز، به تفاوتها و نیازهای هر بیمار و تشخیص هر جراح بستگی دارد. با این حال، توصیههای عمومی عبارتند از:
در دوره ریکاوری، برای کمک به کاهش ورم و کبودی بهتر است استراحت کافی داشته باشید و در چند روز اول پس از عمل، از فعالیتهای فیزیکی سنگین اجتناب کرده و در حین استراحت، با استفاده از چند بالش زیر سر، در حالت لمیده بخوابید.
داروهای تجویز شده توسط پزشک را به دقت بر اساس دستورات مصرف کنید.
حتما تمیز کردن بینی و محل بخیه ها را جدی بگیرید. پزشک نحوه شست و شو را به شما آموزش می دهد. باید بدانید که در زمان تمیز کردن نباید به بینی ترمیم شده فشار زیادی وارد کنید.
حتماً از کمپرس یخ در نواحی جراحی و اطراف آن استفاده کنید تا ورم با سرعت بیشتری کاهش یابد. فقط آن را داخل یک پارچه بپیچانید تا به طور مستقیم بر روی پوست قرار نگیرد.
تا حد ممکن از در معرض نور خورشید قرار نگیرید؛ نور خورشید ممکن است باعث تغییر رنگ اسکار شود.
اجرای دقیق و مو به موی مراقبتهای پس از جراحی ترمیمی بینی، به بینی کمک میکند تا یک فرآیند بهبود موفقیتآمیز و بدون عارضه را طی کند. رعایت دقیق این نکات در این فاز، کلیدی برای دستیابی به یک نتیجه رضایتبخش میباشد.
ترمیم بینی بدون جراحی
افرادی که پس از یک عمل رینوپلاستی احساس رضایت نکرده و نسبت به نتیجه ناموفق جراحی ترسی در دل شان ایجاد شده ، به دنبال راهکارهای غیرجراحی برای اصلاح نتیجه عمل خود میگردند. استفاده از پرکنندههای پوستی (فیلرها) و لیفت بینی با نخ، از جمله روشهایی هستند که در این زمینه اجرا میشوند. اگرچه این فرآیندها کمتهاجم هستند و نتیجه آنها بلافاصله ظاهر میشود، اما آیا میتوان آنها را به عنوان جایگزین جراحی ترمیمی بینی مطرح کرد؟
قبل از ارائه پاسخ نهایی، محدودیتهای موجود در روندهای غیرجراحی ترمیم بینی را توضیح خواهیم داد. اولین نکته که باید دانست، این است که چنین روشهایی برای همه نمی تواند مفید و کارآمد باشد. نکته دوم مربوط به عدم ماندگاری نتیجه نسبت به عمل ترمیمی بینی است؛ به عنوان مثال، فیلر تزریق شده پس از گذشت مدتی، توسط بدن جذب میشود و فرد باید مجدداً با هزینه تکراری، تزریق را انجام دهد. نکته سوم این است که روندهای غیرجراحی مشکلات را به طور کامل درمان نمیکنند و به نوعی مسئلهها را پوشش میدهند. با توجه به این توضیحات و اطلاعات درج شده در مورد عمل ترمیمی بینی، میتوان به این نتیجه رسید که تکنیکهای غیرجراحی نمیتوانند به عنوان جایگزین مناسبی برای جراحی ترمیمی بینی معرفی شوند.
آیا عمل ترمیمی بینی عوارض دارد ؟
تجربه عوارض جانبی و انتخاب یک جراح بینی دارای ارتباط مستقیم با یکدیگر است. بنابراین، دقت در انتخاب یک پزشک متخصص که از تکنیکهای پیشرفته و مناسب استفاده می کند، امری بسیار حائز اهمیت میباشد. هرچند دقت در انتخاب یک پزشک با تخصص میتواند احتمال عوارض جانبی جراحی بینی ترمیمی را به حداقل برساند، اما برخی از عوارض در حقیقت بخشی از هر فرآیند جراحی هستند و در نتیجه واکنش بدن به تغییرات اعمال شده نمود پیدا می کنند و نمی توان پیدایش آن ها اجتناب کرد. برخی از رایجترین عوارض شامل موارد زیر هستند:
1. خونریزی: پس از عمل، در چند روز اول، خونریزی اندکی ممکن است رخ دهد. ر این مدت بینی پانسمان می شود تا از خونریزی بیشتر جلوگیری شود. برای پیشگیری از شدت یافتن خونریزی نباید داروهای رقیق کننده مصرف کنید.
2. واکنش به مواد بیهوشی: بخاطر ترکیبات دارو بیهوشی ممکن است بعد از جراحی بدن به صورت حالت تهوع واکنش نشان دهد. نگران نباشید با رفع اثرات دارو، این مسئله هم در زمان کوتاهی برطرف می شود.
3. عفونت: در صورتی عفونت نمود پیدا می کند که محل زخم ها به خوبی تمیز نشوند و آلودگی در ان نقطه جمع شود. با رعایت نکات مراقبتی می توانید از پیدایش عفونت جلوگیری کنید.